Εκτομή εγκαρσίου κόλου

01.

Τι είναι η εκτομή του εγκαρσίου κόλου;


Η εκτομή του εγκαρσίου κόλου διενεργείται σε περιπτώσεις όγκων του εγκαρσίου κόλου. Η άρτια ογκολογική εκτομή περιλαμβάνει τις δυο κολικές καμπές, με το ενδιάμεσο μεσεντέριο και την απολίνωση της μέσης κολικής αρτηρίας. Η αναστόμωση γίνεται ανάμεσα στο ανιόν και το κατιόν κόλο.

Η εκτομή του εγκαρσίου κόλου μπορεί να γίνει τόσο ανοικτά όσο και λαπαροσκοπικά, τηρώντας πάντα το πρωτόκολλο της ογκολογικής χειρουργικής.

02.

Μετεγχειρητική πορεία


Ο ασθενής μετά τη χειρουργική επέμβαση κινητοποιείται όσο το δυνατόν ταχύτερα και σιτίζεται ήδη από την επόμενη μέρα με υδρική δίαιτα και σταδιακά, αναλόγως με την ανάρρωσή του, με πιο στέρεες τροφές.

Μετά το οριστικό πόρισμα της ιστολογικής εξέτασης αποφασίζεται από τους ογκολόγους, ανάλογα με το αποτέλεσμα και το στάδιο της νόσου, η ανάλογη μετεγχειρητική θεραπεία (χημειοθεραπεία).

Επιπλοκές

Οι επιπλοκές απ’ αυτήν την χειρουργική επέμβαση είναι συνήθως η ρήξη της αναστόμωσης, όπως και σε όλες τις επεμβάσεις του εντέρου με αναστόμωση.

Επικοινωνία

Ας μιλήσουμε!

Ζούμε στην εποχή όπου η επικοινωνία έχει γίνει τόσο άμεση και προσιτή, που είναι θέμα -κυριολεκτικά- ενός κλικ. Ένα απλό μήνυμα αρκεί, και εμείς στη συνέχεια θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας!
Επικοινωνήστε μαζί μας Τοποθεσία