Σιγμοειδεκτομή

01.

Τι είναι η σιγμοειδεκτομή


Η σιγμοειδεκτομή διενεργείται για την αφαίρεση των όγκων του σιγμοειδούς κόλου. Σ’ αυτήν την χειρουργική επέμβαση αφαιρείται το σιγμοειδές κόλον με τον όγκο, εφόσον έχουν εξασφαλιστεί τα απαιτούμενα όρια εκτομής σύμφωνα με τις αρχές της ογκολογικής χειρουργικής.

Σ’ αυτήν αφαιρείται το σιγμοειδές ανάμεσα από το άνω ορθό και το κατιόν κόλο.

Κατά την εγχείρηση διατέμνονται τα σιγμοειδικά αγγεία ή τα κάτω μεσεντέρια αγγεία με διατήρηση της αριστερής κολικής αρτηρίας. Στη συνέχεια αναστομώμεται το κατιόν με το ορθό με κυκλικό αναστομωτήρα ή με «χειροποίητη» αναστόμωση.

02.

Μετεγχειρητική πορεία


Ο ασθενής μετά τη χειρουργική επέμβαση κινητοποιείται όσο το δυνατόν ταχύτερα και σιτίζεται ήδη από την επόμενη μέρα με υδρική δίαιτα και σταδιακά, αναλόγως με την ανάρρωσή του, με πιο στέρεες τροφές.

Μετά το οριστικό πόρισμα της ιστολογικής εξέτασης αποφασίζεται από τους ογκολόγους, ανάλογα με το αποτέλεσμα και το στάδιο της νόσου, η ανάλογη μετεγχειρητική θεραπεία (χημειοθεραπεία).

Επιπλοκές

Οι επιπλοκές απ’ αυτήν την χειρουργική επέμβαση είναι συνήθως η ρήξη της αναστόμωσης, όπως και σε όλες τις επεμβάσεις του εντέρου με αναστόμωση.

Επικοινωνία

Ας μιλήσουμε!

Ζούμε στην εποχή όπου η επικοινωνία έχει γίνει τόσο άμεση και προσιτή, που είναι θέμα -κυριολεκτικά- ενός κλικ. Ένα απλό μήνυμα αρκεί, και εμείς στη συνέχεια θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας!
Επικοινωνήστε μαζί μας Τοποθεσία