Περιεδρικό συρίγγιο

01.

Τι είναι η περιεδρικό συρίγγιο;


Το περιεδρικό συρίγγιο είναι η παθολογική επικοινωνία μεταξύ του πρωκτικού σωλήνα (εσωτερικό στόμιο) με το δέρμα κοντά στον πρωκτό (εξωτερικό στόμιο), και παρουσιάζεται συχνότερα σε άντρες 20-40 ετών. Το περιεδρικό συρίγγιο μπορεί να αποτελέσει την χρόνια φάση ενός περιεδρικού αποστήματος που δεν αντιμετωπίστηκε εγκαίρως ή σωστά. Σε άλλες περιπτώσεις εμφανίζεται σε ασθενείς με ιδιοπαθείς φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν εκροή πύου από το δερματικό (εξωτερικό) στόμιο, κνησμό, πόνο και ερυθρότητα στην ορθοπρωκτική περιοχή.

02.

Θεραπεία


Το περιεδρικό συρίγγιο πρέπει να αντιμετωπιστεί χειρουργικά για να κλείσει η παθολογική δίοδος επικοινωνίας μεταξύ του δέρματος και του εσωτερικού του εντέρου, ωστόσο χρήζει μεγάλης προσοχής, για να μην τραυματιστούν οι πρωκτικοί μύες. Οι τεχνικές είναι πολλές και εφαρμόζονται ανάλογα με το συρίγγιο που έχει ο συγκεκριμένος ασθενής. Χρειάζεται γνώση, εμπειρία και κατανόηση της ανατομικής του κάθε συριγγίου.

Επιπλοκές της θεραπείας μπορεί να είναι η επανεμφάνιση του συριγγίου ή ακόμη και η έξοδος αερίων ή εκροή υγρού λόγω της νέας ανατομικής διαμόρφωσης από την αποκατάσταση του συριγγίου.

Επικοινωνία

Ας μιλήσουμε!

Ζούμε στην εποχή όπου η επικοινωνία έχει γίνει τόσο άμεση και προσιτή, που είναι θέμα -κυριολεκτικά- ενός κλικ. Ένα απλό μήνυμα αρκεί, και εμείς στη συνέχεια θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας!
Επικοινωνήστε μαζί μας Τοποθεσία