Περιεδρικό απόστημα

01.

Τι είναι η περιεδρικό απόστημα;


Το περιεδρικό απόστημα είναι μια οξεία φλεγμονή της περιοχής γύρω από τον πρωκτό, είτε στο άνοιγμα του πρωκτικού σωλήνα, είτε στο τελευταίο μέρος του παχέος εντέρου, το ορθό. Το περιεδρικό απόστημα είναι μια κοιλότητα γεμάτη πύον που δημιουργείται από μόλυνση των πρωκτικών αδένων.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν τοπική διόγκωση, συλλογή πύου, πυρετό, ερυθρότητα, έντονο πόνο και μεγάλη ευαισθησία στην ορθοπρωκτική περιοχή. Ο ασθενής υποφέρει πολύ.

02.

Θεραπεία


Η θεραπεία του αποστήματος πρέπει να γίνει άμεσα, με χειρουργική διάνοιξη και παροχέτευση του πυώδους υγρού, και χειρουργικό καθαρισμό της αποστηματικής κοιλότητας. Σε περίπτωση μη έγκαιρης θεραπείας ή ατελούς παροχέτευσης, υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος επέκτασης της φλεγμονής στο έδαφος του κορμού, το περίνεο που είναι πολύ σοβαρή κατάσταση. Είναι δυνατή η δημιουργίας περιεδρικού συριγγίου καιρό μετά από την επούλωση του αποστήματος σε μικρό σχετικά ποσοστό.

Επικοινωνία

Ας μιλήσουμε!

Ζούμε στην εποχή όπου η επικοινωνία έχει γίνει τόσο άμεση και προσιτή, που είναι θέμα -κυριολεκτικά- ενός κλικ. Ένα απλό μήνυμα αρκεί, και εμείς στη συνέχεια θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας!
Επικοινωνήστε μαζί μας Τοποθεσία