Οσφυοκήλη ή οσφυική κήλη

01.

Τι είναι η οσφυοκήλη;


Η οσφυοκήλη ή οσφυϊκή κήλη είναι κήλη του οπισθίου κοιλιακού τοιχώματος και εμφανίζεται στην οσφυϊκή χώρα. Οι δύο συχνότερες εμφανίσεις της είναι στο άνω οσφυϊκό τρίγωνο (Κήλη Grynfeltt) και στο κάτω οσφυϊκό τρίγωνο (Κήλη Petit).

Συμπτώματα

Η οσφυοκήλη εκδηλώνεται ως διόγκωση στην οσφυϊκή περιοχή που συνοδεύεται με ήπιο πόνο και αίσθημα βάρους. Η διάγνωση τίθεται με την κλινική εξέταση και την διενέργεια αξονικής τομογραφίας.

02.

Χειρουργική αντιμετώπιση


Η οσφυοκήλη αντιμετωπίζεται μόνο χειρουργικά, ανοικτά ή λαπαροσκοπικά.

Κατά την διάρκεια της επέμβασης γίνεται ανάταξη του περιεχομένου της κήλης, κλείνει με τη χρήση πλέγματος ή ραμμάτων το χάσμα που δημιουργήθηκε και ισχυροποιούνται τα κοιλιακά τοιχώματα για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο υποτροπής.

Η προσέγγιση του κάθε ασθενούς πρέπει να είναι πάντα εξατομικευμένη και να ληφθούν υπόψιν πολλοί παράγοντες πριν προβεί ο γιατρός στην λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων. Ανάλογα με το προφίλ του ασθενούς, το ιστορικό της υγείας του, αλλά και τα χαρακτηριστικά της κήλης ανά περίπτωση, ο εξειδικευμένος χειρουργός θα κρίνει ποια χειρουργική μέθοδος είναι η πλέον κατάλληλη για εσάς.

03.

Περισσότερα στοιχεία


Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη θεραπευτική χειρουργική προσέγγιση και τις συγκεκριμένες τεχνικές αποκατάστασης της οσφυοκήλης, πατήστε εδώ

Επικοινωνία

Ας μιλήσουμε!

Ζούμε στην εποχή όπου η επικοινωνία έχει γίνει τόσο άμεση και προσιτή, που είναι θέμα -κυριολεκτικά- ενός κλικ. Ένα απλό μήνυμα αρκεί, και εμείς στη συνέχεια θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας!
Επικοινωνήστε μαζί μας Τοποθεσία